Biztonságos lehet-e a fürdők látogatása?

Hosszú várakozás után, a veszélyhelyzet megszűnésével 2020. június 18-tól lehetővé vált a fürdők kül- és beltéri létesítményeinek korlátozás nélküli újranyitása, továbbá a gyógyászati és szépészeti szolgáltatások teljes köre is újra igénybevehető. Sokakat foglalkoztat azonban a kérdés, hogy a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával biztonságos lehet-e a fürdők látogatása?

A válasz egyértelműen igen, hiszen minden fürdőüzemeltető a fertőzés terjedésének megakadályozását szolgáló megelőző szabályok és higiénés eljárások alkalmazásával gondoskodik a biztonságos és felelősségteljes működésről annak érdekében, hogy minden fürdőlátogató és minden munkavállaló egyaránt biztonságban legyen.

Így tehát a korlátozásokkal, nehézségekkel teli tavasz után itt az idő a kimozdulásra, feltöltődésre, a D-vitamin gyűjtésére, amire remek lehetőségeket biztosítanak a hazai épített fürdőink, hiszen a kisgyermekes családoktól a gyermekek nélkül utazó felnőtteken át az idősebb korosztályokig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb szolgáltatásokat nyújtó fürdő komplexum egyikét. Mindezeken túl a fürdőzés nem csak hosszabb, több napos nyaralás alkalmával lehet kiváló kikapcsolódási opció, hanem akár egy nyugodt, relaxációval eltöltött, vagy akár éppen sporttal, mozgással teli aktív nap alternatívája is lehet!

A következő cikkekben bemutatjuk egyrészről a biztonságos fürdőzés és helyes higiénés fürdőkultúra alapszabályait, hiszen a fertőzések megelőzése érdekében vendégként is kiemelten fontos, hogy felelősségteljesen látogassuk fürdőinket. Másrészről bemutatjuk, hogy a fürdőüzemeltetők milyen eljárásokat alkalmaznak a fürdőzők és munkavállalóik biztonsága érdekében.
Addig is merítsetek ötleteket a honlapon található hazai fürdők közül, és Csobbanj itthon!